Liderul PACE luat la întrebări de autoritățile engleze: Voi coopera cu ancheta

Liderul PACE luat la întrebări de autoritățile engleze: Voi coopera cu ancheta

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a fost invitat de autoritățile din Marea Britanie și i-ai acordat câteva întrebări, informează OFICIAL. 

El spune că va coopera cu ancheta.

„Autoritățile din Marea Britanie conform P. 1 al dovezii de primire mi-au adus la cunoștință drepturile mele și m-au informat, că nu sunt obligat să răspund la nici o întrebare din cele acordate de Republica Moldova.

Iar conform P. 4 al aceluiași document, m-au informat că toate cheltuielile de călătorie sau neplăceri pentru mine pe acest caz vor fi suportate de Republica Moldova.

Cu toate drepturile pe care le am, eu voi coopera cu ancheta și voi răspunde la toate întrebările adresate, voi acorda tot suportul necesar pentru stabilirea adevărului și atragerea la răspundere a făptașilor”, spune Cavcaliuc.

El spune că „a venit timpul, să arăt societății adevărul, pentru a opri speculațiile și linșajul mediatic, pentru a lăsa oamenii singuri să facă concluzii”.

„Cine a pus la cale și a comis anumite infractiuni care mi se incriminează mie, în special cazul Petic?

-Cine este cointeresat si prin ce metode au fabricat probe și dosarele penale împotriva mea?

-Cine și de ce a insistat să ia mandat de arest, cu viteza fulgerului pe numele meu?

-Cui îi este convenabil, și de ce, ca eu să nu fiu astăzi în Republica Moldova, să particip la măsurile procesual penale pentru a diferi justiției adevărații infractori în cazul Petic și altele?

– Și aici voi aduce aminte oamenilor și mass-mediei, că odată ce am fost învinuit în acest caz, eu am fost cel care din prima am respins toate acuzațiile, m-am declarat deschis pentru a colabora cu ancheta și stabilitatea adevărului. Solicitând cât de urgent posibil să fie remisă o comisie rogatorie internațională în UK, pentru a da explicațiile de rigoare și a aduce la cunoștință toate informațiile care le cunosc pe acest caz, pentru stabilirea adevărului și atragerea la răspundere a infractorilor.

-Ce credeți că a urmat din noiembrie 2021 și până în prezent?
– Comisia rogatorie a fost aprobată, dar, paradox, întrebările au refuzat să mi le acorde.

-Avocatul meu a depus o cerere în acest sens, dar i-a fost refuzată, a contestat refuzul la procurorul ierarhic superior și iar i-a fost refuzată, a contestat în instanța de judecată decizia și din păcate nici aici nu am avut parte de o justiție corectă și o decizie echitabilă.

-Aceste procese de judecată, de a obține întrebările pe care eu le-am cerut, a durat aproape 10 luni și au costat statul foarte mulți bani.

-Cui este convenabilă tergiversarea acestei acțiuni?

Care este scopul?”, se întreabă Cavcaliuc.

Totodată, el spune că mulți din cei care au dus sau duc ancheta, sunt complici la comiterea acestor infracțiuni și au facut tot ce le stă în puteri pentru a-l incrimina și alți colegi din DOS nevinovați, iar ei să scape de răspundere.

„Voi anexa aici, cererea mea de comisie rogatorie și multiplele cereri ale avocatului meu, dl Vasile Foltea, căruia îi mulțumesc profund pentru profesionalism și înțelepciune.

-Cereri, care s-au bătut ca nuca de perete, primind refuz după refuz chiar dacă au fost argumentate ca la carte și bazate pe lege.

-În curând, organele de drept, masmedia, dar și societatea vor cunoaște cine este ,,Moțoc’’, despre care demult am vorbit că se plimbau nestingherit prin Chișinău fără să fie deranjați, pentru că au avut posturi cheie în organele de urmărire penală sau steluțe mari în MAI.

Rămâne doar să vedem cât de prompt vor reacționa, căci în cazul meu, pe declarațiile false la doi narcomani puși de ei, tot să-și ascundă propriile lor urme, s-au grăbit să ia mandat de arest și să fluture prin presă zi și noapte.

Actele primite în 5 minute în Marea Britanie, întrebările acordate de Procurori dar și alte informații relevante pe caz, le găsiți aici
👇
https://t.me/+DFPK7G4SXBg4MDVi

I’ll be back!”, spune Cavcaliuc.

Share