Liderul Mișcării Unioniste, în contextul scrutinului prezidențial: „Haideți să lăsăm deoparte lucrurile care ne separă și să găsim lucrurile care ne unesc”

 „Haideți să lăsăm deoparte lucrurile care ne separă și să găsim lucrurile care ne unesc. Or, în acest caz, ne unește un candidat cu viziuni europene, care să păstreze Republica Moldova pe direcția, pe care trebuie s-o urmeze, pentru că Republica Moldova are un singur viitor: în și cu în și cu România, în și cu NATO, Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de liderul Mișcării Unioniste, Constantin Codreanu, la emisiunea Ziua Z, de la postul de televiziune 6 TV, în care a discutat alături de invitații Ion Ursu, Alexandru Poleuca și Andrei Vlășceanu despre alegerile prezidențiale din R.Moldova.

 Codreanu a spus că, pentru unioniști, ar fi un lucru neplăcut dacă în fruntea Republicii Moldova va fi cineva care să lanseze de la tribuna prezidențială mesaje antiunioniste. „Dar acest lucru nu va putea împiedica, parcursul spre România și dorința noastră de a realiza ReUnirea”, a precizat el.

 Reprezentantul unioniștilor a mai spus că: „Dacă vine Maia Sandu, vrem ca aceasta să înțeleagă că unica soluție pentru statul eșuat Republica Moldova este Unirea și să-și dezvolte discursul unionist, să fie și mai fermă pe poziții”. „Sunt sigur că Maia Sandu realizează că, mai ales în primul tur, cât și în turul II cei care o vor ajuta să ajungă președinte al Republicii Moldova vor fi unioniștii, pentru că ei vor decide aceste alegeri”, a adăugat el. 

Constantin Codreanu a lansat și un apel către unioniști și către cetățenii moldoveni de peste hotare. „Spun unioniștilor în primul rând că trebuie să ne prezentăm pe 13 noiembrie la vot. Spun tuturor cetățenilor moldoveni care se află în afara Republicii Moldova, mai ales celor din România, să iasă la vot, pentru că ce se întâmplă duminică este un Referendum, între opțiunea estică și opțiunea vestică”, a îndemnat unionistul.

 

Doina Secrieru

Share