Liderul mișcării Acțiunea 2012 comunică principalul obstacol în calea realizării Unirii

Liderul mișcării Acțiunea 2012 comunică principalul obstacol în calea realizării Unirii

Preşedintele Platformei Unioniste 2012, George Simion, în cadrul unui interviu pentru Curentul.md, a vorbit despre principalul obstacol în calea realizării Unirii, informează Oficial.

„Aș nominaliza puterea care corupe, ca obstacol principal în calea Unirii, respectiv grupurile de interese care au acaparat o mare parte din puterea Republicii Moldova și pentru care este profitabilă menținerea unei pseudo-independențe la adăpostul căreia să facă jocuri murdare. Ei formează o pătură relativ subțire a oligarhiei ce trăiește într-un lux care contrastează flagrant cu nivelul de trai al oamenilor simpli. Populația este prinsă la mijloc între interesele diferitelor clanuri și familii de oligarhi. De aceea, mi se pare fățarnică afirmația unor politicieni de la Chișinău care spun că, mai întâi țara să rezolve probleme corupției și abia apoi să reflecteze la Unire. Convingerea noastră fermă este că Unirea va reduce sau limita fenomenul corupției și va ridica nivelul de trai al cetățenilor”, a precizat el.

Prin urmare, Simion a comunicat rolul Marii Adunări Centenare.

„Marea Adunare Centenară nu are ca scop principal să atragă atenția Parlamentelor de la Chișinău și București. Dacă politicienii nu au înțelepciunea să privească atent, să înțeleagă și să adopte măsurile care se impun după manifestarea din Piața Marii Adunări Naționale, o vor face în dauna lor. În condițiile în care peste un milion de moldoveni și-au redobândit deja cetățenia română, iar curentul unionist câștigă teren, ar fi imprudent din partea clasei politice să ignore acest fapt, atât în România, cât și în Republica Moldova”, a declarat acesta.

Mihaela Rotari

Share