Liderul CUB: Demisia lui Andrei Spînu a deschis șirul unor execuții politice iminente

Liderul CUB: Demisia lui Andrei Spînu a deschis șirul unor execuții politice iminente

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), afirmă că, demisia lui Andrei Spînu a deschis șirul unor execuții politice iminente.

„Păi, pleacă ori nu mai pleacă miniștrii din guvern? Am in vedere cei 5 magnifici despre care nu obosește să tirajeze presa dezlănțuită în comentarii politice. De fapt, într-un stat normal miniștrii ar zbura după audieri parlamentare, guvernul fiind pus sub control legislativ nu sub controlul unui președinte cu atribuții limitate, ori în urma unor investigații de presă, dacă presa ar avea libertatea să investigheze și să c

heme la ordine, atunci când sunt atestate erori și daune. Nu și în RoffMoldova. Aici demisiile vin ca niște unde de rezonanță a unor încleștări pe sub covoarele puterii. Greu să-ți dai seama câți dulăi trag de ciolan. Vina este atribuită prin decrete ”regale”, nu în urma unor analize obiective, motivele cărora pot fi știute din timp, sau poate chiar analizate. De asta, oamenii nu pot avea încredere într-un sistem opac, cu răfuieli în spatele culisei și cu mult ”sânge” artificial, care stropesc scările palatului. Dar, prima demisia fiind servită printr-o auto-demisie pe larg tirajată de presă deschide șirul unor execuții iminente”, a declarat politicianul.

Președintele CUB a menționat că demisiile acestea vin să cadă ca un proiectil peste capul bietului actual prim-ministru, de care nu depinde absolut nimic, și de care încă nu se pot debarasa.

„Și asta-i o altă anomalie în sistemul actualul regim parlamentar, cu o verticală a puterii construită în jurul unui președinte ales direct, ale cărui competențe sunt constituțional limitate, dar care-și inventează roluri de „pivot” al sistemului politico-adinistrativ ca urmare a unui spațiu vidat de inerția Curții Constituționale și interesele sectariste ale puterii. Totul pare copiat dintr-un roman distopic pe care urmează (posibil) să-l descrie cândva Iulian Ciocan, inspirat de „1984” sau alte modele de reflecția asupra absurdului”, a mai spus Igor Munteanu.

Share