Liderul CUB: CSP își umilește candidații

Liderul CUB: CSP își umilește candidații

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a constatat că, Consiliul Superior al Procurorilor CSP a decis să anuleze concursul organizat pentru funcția de procuror general, „în cele mai dulci tradiții ale vodevilului pe nume „reforma justiției””.

Potrivit politicianului, prin această decizie, CSP își umilește candidații și reiterează, în stilul propriu, că în RM „nu contează cine participă, contează cine numără”.

„PAS tace mâlc, așteptând i instrucțiuni fierbinți din partea sfetnicilor săi politici. Mulți dintre liderii informali ai guvernării au totuși niște opinii, dar cum se spune – nici ei nu sunt de acord cu ele. Așa-s timpurile, se discută cu pistoalele la tâmplă. Opiniile Olesei Stamate ard și azi urechile unora din PAS. Iar dacă pe timpuri, obstacolul invocat imediat de către corifeii acestei reforme în justiție erau cadrele vechiului regim, războiul hibrid, poziția stelelor, magnetismul mărilor și lunii, acum, în februarie 2024, la 3 ani de mega-reforme și un CSP complet reformat, vetizat până la isterie și pus la muncă ”silnică”, oare ce nu a mai ajuns pentru a pune punct acestei comedii, care se întâmplă pentru șefia procuraturii generale?

Aaa, nu a ieșit bine candidatul preferat politic? Or, a încurcat borcanele Olesea Vârlan, bine evaluată de comisa Pre-vetting care, în cele mai bune tradiții ale meseriei, oferă pe tavă motivul ideal pentru îngroparea unui nou concurs”, a menționat el.

Igor Munteanu a mai spus că, dacă motivul anulării acestui concurs este că cineva a trișat rezultatele lui, CSP trebuie să numească numele persoanei ori a persoanelor vinovate de acest lucru. Cu prezentarea publică a dovezilor.

„Lipsa dovezilor și lăsarea în derivă a zvonurilor descalifică profesional pe toți membrii CSP, care au fost promovați în acest organism superior al Procuraturii în temeiul presupunerii de abilități profesionale, nu a lipsei lor. Mi se pare lipsită de logică ca următorul concurs să fie organizat de către același CSP, în aceiași componență, pentru că oricine nu ar fi ”fericitul” candidat promovat în seria următoare a soap-operei respective va fi suspectat că este favoritul puterii actuale, adică este ”al cui trebuie”. Doamne, câtă umilință, inadecvare și rușine produc oamenii incompetenți ajunși dintr-o greală istorică la butoanele acestei guvernări ipocrite! Eu cred că mai mulți dintre ”dregătorii” acestor eșecuri ar trebui să-și dea demisia și să nu se mai ocupe pe viitor de reformarea unui sistem, care numai justiție nu se numește.

Cum spunea marele Caragiale, să fim trădați, dar să știm și noi, domnilor!”, a conchis liderul CUB.

Share