Lider unionist: Faptul că peste noapte tot mai multă lume se declară unionistă nu ne-a ajutat cu nimic

Lider unionist: Faptul că peste noapte tot mai multă lume se declară unionistă nu ne-a ajutat cu nimic

Liderul unionist, Anatol Ursu, dar și candidatul la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 din partea Partidului „Democrația Acasă” – partid care nu a trecut pragul electoral, a vorbit de ce are nevoie latura unionistă din Republica Moldova. 

„Totuși faptul că peste noapte tot mai multă lume se declară unionistă nu ne-a ajutat cu nimic. Discursul politic unionist are nevoie de foarte multă muncă și cizelare pentru a reuși să fie transmis cu exactitate publicului larg în așa fel încât să fie credibil și să fie perceput drept o alternativă pentru toată mocirla în care ne aflăm”, a declarat Ursu pentru Europa Liberă.

În același timp, el s-a referit și la alte detalii. „E destul de dificil să fii „lider unionist“ pentru cei de aici și „world class designer“ pentru cei dinafară. Am nouă ani de când sunt pe baricadele unioniste și cinci de când fac design și încă n-am găsit un mijloc de aur în care să reușesc să le îmbin pe altele, periodic una dintre cele două funcții rămâne neglijată. Mai am de lucru la capitolul organizare”, a conchis Ursu.

Mihaela Rotari 

Share