Lider de partid unionist: „Se pare că se prăbușeste ultima noastră speranță că unioniștii sunt sinceri, cu scopuri curate, nemanipulatori”

Lider de partid unionist: „Se pare că se prăbușeste ultima noastră speranță că unioniștii sunt sinceri, cu scopuri curate, nemanipulatori”

„Se pare că se prăbușeste ultima noastră speranță că unioniștii sunt sinceri, cu scopuri curate, nemanipulatori. Potecile și metodele PPCD-iste, de pe timpul cărților ”Falsii amici”, scrise contra PFD, din care am făcut parte și eu, au rămas în vigoare. Acum, ”noii excentrici” scriu despre blocările în labirint, la care chiar ei au contribuit și contribuie masiv și decisiv. Păcat de puterea celor din Sistemul românesc ce îi protejează, dacă nu îi și îndrumează”. Această concluzie a fost făcută de liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, într-un articol pe blogul său.

Totodată, ea mai afirmă că , „”Dezbină și stăpînește” rămîne sloganul convingerii lor intime că s-a mers și se va mai merge cu asemenea metode ”eficiente” pentru anihilarea celor care luptă sincer pentru Reîntregire. E ceva aici ce denotă interesul Kremlinului? Nu? Atunci uitați-vă la Roșca”.

„Atîta timp cît mișcarea unionistă și ideile unioniste vor fi însoțite de interesul financiar îndreptat spre instituțiile Statului Român, cît corupția pe ambele maluri ale Prutului va înflori, o coagulare sinceră, necesară societății, nu se va obține. Avem și vom avea de a face doar cu noi și noi dislocări.

Puterea noastră, a celor din curentul unionist, care nu fac parte din scenarii murdare, condamnabile de Dumnezeu, de vreme ce pe pămînt nu sunt instituții abilitate, rezidă în Adevăr și Sacrificiul sincer. Dacă vom dori să fim informați, dacă vom dori să deschidem larg ochii și să demonstrăm discernămînt, vom schimba ceva, vom pune capăt Marii Manipulări Naționale/Antinaționale. Dacă nu, dezamăgirea va mai dura 25 de ani și tot așa…”,  a mai scris politiciana.

Vitalia Pavlicenco a scris aceste concluzii în contextul întâlnirii unioniștilor de duminică în Parlamentul de la București. „Noi am știut de la bun început că această manifestare, declarată public drept adunarea a 100 de asociații unioniste sub umbrela Alianței pentru Centenar, un fel de Sfatul-Țării-3, dirijată de cei numiți aici, era, de fapt, programată să fie un show al proiectului ex-PPCD-iști–Șalaru–Lucinschi și partea românească din Sistemul creat de fostul Președinte al României, Băsescu. Aceleași poteci, aceleași umbrele, aceleași manipulări, aceleași interese pentru procesul însoțit de partea materială, mai puțin pentru finalitatea, care este Reunirea.

Pretinsa ședință plenară a fost subțirică, pentru a nu spune transparentă de tot. I-au dat mare greutate parlamentarii din diferite partide de dincolo de Prut, care au vorbit aproape sincer, dar și obiectiv, mă refer la PNL-iști și PSD-iști. Cei din Prezidiu au ”înghițit” cu greu discursurile politicienilor, dar ceva trebuia să cedeze, să nu fie doar ”festivalul unioniștilor lui Băsescu””, a povestit liderul PNL.

Doina Secrieru

Share