Lider de partid: Rezultatul alegerilor din Chișinău nu mai este o surpriză

Lider de partid: Rezultatul alegerilor din Chișinău nu mai este o surpriză

Președintele interimar al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Eugen Sturza, a declarat că rezultatul alegerilor din mun. Chișinău nu mai este o surpriză, este o rușine pentru forțele pro-europene aflate la guvernare, informează OFICIAL.

Într-un briefing de presă, Eugen Sturza a menționat că, acest rezultat este o insultă la adresa cetățenilor mun. Chișinău.

„O insultă din partea celor care au pus batista pe țambal și s-au aliat cu PSRM. Andrei Năstase și-a dorit atât de mult să intre în istorie, încât i-a reușit această performanță, a intrat în istorie prin cedarea Chișinăului pentru prima dată forțelor de stânga. Acest rezultat nu ne mai miră, nu a fost o surpriză pentru noi și pentru cetățeni, reprezintă, cred, o surpriză pentru cei care sunt rupți de realitate și care au crezut că nu vor fi taxați. Astăzi nu putem spune decât că ne pare rău, ne pare rău că nu am fost auziți, când spuneam cât de periculoasă este această alianță. Cel mai probabil, această alianță se va clătina, vor începe lupte pe intern”, a precizat Sturza.

Totodată, liderul PPEM a lansat un apel către partidele pro-europene din Parlament să se trezească. „Avem 3 cerințe pentru care trebuie să se unească și să depună eforturi: să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști; să reducă din atribuțiile Președintelui Dodon; Dacă nu sunt în stare să guverneze, să pregătească și să desfășoare alegeri anticipate. Doar așa putem întoarce țara în albia normalității și să pornim un amplu proces veritabil de reforme”, a mai spus Sturza.

Andriana Cheptine

Share