Lider de partid: Mulți candidați independenți vor căuta polul de putere

Lider de partid: Mulți candidați independenți vor căuta polul de putere

Liderul Partidului „Frontul Salvării Moldovei”, Marcel Darie susţine că partidul pe care îl reprezintă va participa la următoarele alegeri parlamentare, indiferent de „factorii obiectivi și subiectivi, care pot apărea”.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla dacă partidul său va participa la alegerile parlamentare din 2018 în baza circumscripțiilor uninominale, Marcel Darie a precizat: „Vom face tot posibilul ca să candidăm”.

„Suntem un partid nou și vom face tot posibilul ca să candidăm la parlamentare. Pot apărea anumiți factori obiectivi și subiectivi, la noi în țară totul e posibil, însă în linii generale – da, vom candida”, a menționat Darie.
Potrivit lui, în cadrul partidului, nu s-a examinat cine vor fi candidații la alegerile parlamentare în cadrul circumscripțiilor uninominale, dat fiind faptul „că ne-a luat această decizie prin surprindere”.

„Nu am făcut nici o evaluare, dar mai departe trebuie să ne gândim cum procedăm. Ca teorie, privitor la aceste persoane, da, ne-am gândit, dar concret – puțin mai târziu. Evident că eu voi participa în aceste alegeri, însă mai sunt și alte persoane, dar deja nu mai contează apartenența de partid, contează că mulți candidați independenți vor căuta polul de putere, cum sunt partidele”, a declarat el.

Ulterior, liderul partidului a dat o apreciere sistemului mixt, votat recent în cadrul Parlamentului Republicii Moldova. „În sistemul mixt, eu cred că partidele oricum rămân o instituție puternică și importantă, deja depinde de abilitățile noastre, a conducerii, a liderului ca să caute persoane care vor putea candida”, a adăugat Darie.

Mihaela Conovali

Share