Lider de partid: În loc să fie înlocuiți Spînu și Litvinenco, PAS l-a jertfit pe ministrul Economiei

Lider de partid: În loc să fie înlocuiți Spînu și Litvinenco, PAS l-a jertfit pe ministrul Economiei

Liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, spune că „Guvernul având picioarele rupte, încearcă să-și bandajeze capul” referindu-se la înlocuirea ministrului Economiei și ultimele întâmplări în politica molodvenească, informează OFICIAL.

Ștefan Gligor spune că actualul guverna are mari probleme de viziune, de capacitate instituțională, că nu exista un domeniu strategic în care ar fi înregistrat progrese și că există o necesitate obiectivă să fie făcute remanieri.

„Cateva zile in urmă cineva a comis o infracțiune și a spart conturile de Telegram a mai multor aleși, miniștri și funcționari.

In mod logic, în urma acestei scurgeri urmau să fie investigați atât acei care le-au spart conturile demnitarilor, cât si cei care le dețin, în primul rând Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, cât și membrii Consiliului Superior al Procuraturii asupra cărora planează suspiciuni cu privire la ingerințe în concursul la Procuratura Anticorupție și numirea eronată și absolut halucinantă, la indicație, a cel puțin unui procuror.

Eu cred că atât Ministrul Justiției, cât și membrii CSP erau obligați să demonstreze societății una din două. Sau că aceste acuzații sunt false, sau că sunt adevărate și își asumă consecințele.

Cu regret, membrii CSP au tăcut, iar ministrul Litvinenco a declarat ca sunt niște falsuri, ca a doua zi să califice convorbirile drept fiind trucate, lăsând toată lumea care are cap pe umeri în nedumerire.

Acest comportament, aruncă o umbră serioasă asupra uneia din cele mai importante și reușite numiri ale actualei guvernări, o am in vedere pe Veronica Dragalin, șefă a PA și acest lucru este regretabil. Mai întâi CSPul a descriditat-o pe Dragalin prin numirea a doi adjuncți dubioși, Ivanov și Plevan, iar acum prin modul de organizare a concursului.

Halucinante sunt însă consecințele acestui scandal.

In loc să fie operate remanieri demult așteptate de societate și să fie înlocuiți

1. Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii, care se face responsabil de „dominarea lui Miller”, licitații dubioase, criza energetică și o mie și una de scuze prin care justifică lipsa rezultatelor, omul care a confruntat-o la orice pas pe prim-ministra Gavriliță băgând guvernul în confruntări interne în tentativa de a-i lua locul și desigur

2. Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției care a pus sub un mare semn de întrebare activitatea sa în calitate de membru CSP și ministru al justiției,

Insă PAS a preferat să-l jertfească pe ministrul economiei, care nu se face responsabil nici de criza energetică și nici de scandalul din justiție, care a servit drept pretext pentru operarea remanierilor”, spune Gligor.

Politicianul spune că există întrebări față de Gaibu

„…am vrea să știm de ce nu au fost adoptate mai multe măsuri de ameliorare a crizei economice, de ce nu a fost adoptată reforma fiscală a microintreprinderilor, etc. Dar cu certitudine nu pot înțelege cum demisia acestuia rezolvă dubiile legate de telegramul lui Litvinenco si Recean”, mai spune Gligor.

Share