Lider de partid: E greu să dai jos un regim criminal, dar să știi să guvernezi țara ta e mai important

Lider de partid: E greu să dai jos un regim criminal, dar să știi să guvernezi țara ta e mai important

Liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, spune că e greu să dai jos un regim criminal, dar să știi să guvernezi țara e mai important, informează OFICIAL.

Politicianul și-a adua aminte de evenimentele de acum trei ani, când cu societatea civilă a apărat în fața oamenilor „o idee care părea pe cat de simplă, pe atât de absurdă – depășirea divizării si consolidarea societății împotriva regimului plahotniuc”.

„Împreună cu Alexei Tulbure , Stella Jantuan, Victor Ciobanu , Paşa Valeriu si Sergiu Tofilat am argumentat necesitatea creării unei coaliții temporare pentru a elimina regimul lui plahotniuc, a modifica sistemul electoral și a organiza alegeri parlamentare anticipate libere si corecte.

Colegii mei au numărat 92 de emisiuni in 3 luni unde am confruntat politicieni de stinga si de dreapta. Socialiștii ne explicau că o astfel de coaliție este imposibilă, iar Blocul ACUM că vor sta în „opoziție dură” 4 ani.

Pînă la urmă, 2/3 din cetățeni au susținut o coaliție impotriva uzurpatorului, iar acel plan care părea la început absurd și imposibil a contribuit la eliberarea societății.

A urmat vara si toamna anului 2019 în care blocul ACUM a comis toate greselile posibile și imposibile, corupții și tradatorii din parlament au preluat iarăși puterea.

Trei ani mai tarziu, PAS a ajuns să guverneze Moldova cu 63 de mandate, dar se pare că nu știe ce să facă cu ele. Plahotniuc si complicii săi nu-i caută nimeni, justiția ineficientă și coruptă a pus botul pe labe, cartelurile și monopulurile sunt bine, corupția este o normalitate.

In concluzie, e greu să dai jos un regim criminal, dar să știi să guvernezi țara ta e mai important. Cetățenii noștri sunt mai înțelepți și mai puternici decât politicienii pe care îi votează. Sper intr-o bună zi să fie altfel si să ajungem să avem o clasă politică nu doar integră, dar și competentă, motivată și capabilă”, spune Ștefan Gligor.

Share