Lider de partid: Cetățenii vor anticipate, problema e că în locul celor de azi, pot veni cei care au fost în Parlament

Lider de partid: Cetățenii vor anticipate, problema e că în locul celor de azi, pot veni cei care au fost în Parlament

Liderul Partidului pentru Oameni, Natură și Animale, Ion Dron, spune că cetățenii s-au săturat și vor o altă modalitate de a fi condusă țara, cât și alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, informează OFICIAL. 

Politicianul spune că problema este că în locul celor de azi pot veni cei care au fost până mai ieri în parlament.

„Puterea de azi vrea să rezolve această dilemă forțând introducerea votului electronic în speranța că la experiența din trecut, vor mai reuși odată să mistifice rezultatul final.

E o pistă greșită. Ce a fost odată nu este garantat că se mai poate repeta fără un ecou pe măsură din stradă.

La fel nu este o soluție nici scoaterea din cursa electorală sau interzicerea partidelor care te pot surclasa.
Proiect asupra căruia se pare că procuratura lucrează astăzi din greu și în trei schimburi. Or, odată cu dispariția partidului nu dispare cetățeanul întărâtat, care poate veni la urna de vot mult mai motivat și nu mai puțin înverșunat decât se simte azi.

Dacă actuala putere cu adevărat dorește stârpirea corupției din politică, o poate face în doi timpi și trei mișcări.
Modificarea pragului de accedere a partidelor în parlament de la 4 la 1%. Lucru care a ajutat odată partidele oneste din Georgia să ajungă în parlament”, spune Dron.

El spune că dacă lupți cu mafia politică, dar nu spargi bariera care-i avantajează chiar pe ei, corupții, ai șansa să fii bănuit că joci cu ei la o mână, iar arestările cu mascații nu sunt decât un circ cu artificii consumate.

„O pierdea de fum până la urmă pentru un culoar de înlocuire a corupților expirați cu alții mai spălăței, dar din aceiași cutie”, mai spune Ion Dron.

Share