Lider de partid: „Cea mai mare piedică în calea Unirii RM cu România este mentalitatea socială stigmatizată de propaganda rusă”

Lider de partid: „Cea mai mare piedică în calea Unirii RM cu România este mentalitatea socială stigmatizată de propaganda rusă”

Președintele Partidului Unionist Dreapta, Ana Guțu, consideră că răspândirea, de-a lungul anilor, a doctrinei rusești reprezintă un impediment spre realizarea Unirii Republicii Moldova cu România.

În cadrul unui interviu pentru Oficial.md, Ana Guțu a declarat că cel mai mare factor în calea unirii este mentalitatea.

„Cea mai mare piedică în calea Unirii RM cu România este mentalitatea socială stigmatizată de propaganda rusă, mentalitate care nu s-a debarasat de schizofrenia identitară. Lipsa unei memorii istorice și genetice la masa critică de cetățeni ai RM este și ea un mare impediment. De fapt, lupta pentru Unire cu România este lupta pentru mințile oamenilor, care trebuie trezite din somnul monstruos al uitării. Lupta pentru Unire este îmbogățirea spirituală, care, poate mai puțin este invocată, atunci când vorbim despre beneficiile Unirii”, a declarat liderul Partidului Dreapta.

În același timp, Ana Guțu a spus cum poate fi crescută opțiunea unionistă în societatea moldovenească. „Prin educație și comunicare eficientă, în spiritul adevărului științific și nu al minciunii, care, din păcate, mai este la ea acasă în Republica Moldova’’, a conchis Ana Guțu.

Interviul integral va fi publicat mâine pe Oficial.md.

Mihaela Conovali

Share