Liberalii s-au răzgîndit. Renunță la MTID. Iată ce vor în schimb!

Liberalii s-au răzgîndit. Renunță la MTID. Iată ce vor în schimb!

Conducerea Partidului Liberal a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căruia au spus că ei sunt gata să guverneze alături de partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat, dar cu anumite condiții.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a spus că, liberalii sunt gata să renunțe la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, care revenise PL, dar care acum e condus de un reprezentant al PD,  în favoarea  Ministerului Economiei, fie pe Ministerul Finanţelor.

Liberalii au anunțat că ei vor insista ca Procurorul General să fie adus din UE.

Conducerea PL a mai anunțat că potrivit înţelegerilor, PLDM   urma să desemneze candidatul la funcţia de Premier şi să deţină 6 ministere din 7 cîte le are acum; PD urma să desemneze Speakerul şi să deţină 6 ministere, inclusiv să preia unul deţinut în prezent de PLDM; PL urma să deţină cele patru  ministre pe care le-a avut pînă în mai 2013, cînd a fost exclus de la guvernare.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a spus că, în loc să invite liberalii la noi discuţii, PLDM şi PD au încercat să pună vina pentru eşecul negocierilor în cîrca PL.

„ Mai ușor ne-am rupt de Uniunea Sovietică, decît să formăm  formarea coaliția de guvernare”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Doina Secrieru

Share