Liberalii iau atitudine! Află care e poziția lor referitor la referendumul din mun. Chișinău!

Liberalii iau atitudine! Află care e poziția lor referitor la referendumul din mun. Chișinău!

Partidul Liberal (PL) va boicota referendumul privind demiterea primarului general suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, inițiat de socialiști. Decizia a fost a anunțată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către liderul PL, Mihai Ghimpu.
Mihai Ghimpu a declarat că, câștigul lor este nu pentru a merge la acest referendum și a vota împotriva, dar  – pentru a-l boicota.
„Câștigul nostru este ca noi să păstrăm Capitala, care are, începând cu 2007, o altă direcție, direcția românească, ce corespunde istoriei”, a precizat liberalul.
Liberalul a mai spus că, la 19 noiembrie curent, dacă rămâne în vigoare referendumul, trebuie dată „o replică serioasă”. „Să-i potolim. Să nu mergem la vot, să votăm împotrivă, fiindcă ei au nevoie, în primul rând, de prezență, ca acest referendum să fie validat. Noi trebuie să fim împotrivă, ca să nu fie această prezență. Totuși, dacă vor fi dintre cei care o să meargă la referendum, să înțeleagă că Dodon este folosit pentru a pune mâna și pe Capitală”, a conchis Ghimpu.
Mihaela Rotari
Share