Liberalii cer convocarea CMC în ședință extraordinară

Liberalii cer convocarea CMC în ședință extraordinară

Fracțiunea liberalilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a solicitat, astăzi, public, convocarea ședinței extraordinare a CMC, informează Oficial.

În cadrul unor declarații de presă, șeful fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, a declarat că, juriștii Primăriei au rămas fără dreptul, pentru anul acesta, de a reprezenta interesele municipalității în instanțele de judecată.

„Asta poate să perturbeze și activitatea direcției juridice, dar poate să aducă și anumite pagube materiale municipalității. Cerem public o ședință extraordinară a CMC pentru asemenea lucruri”, a precizat el.

Totodată, liberalul a cerut public preturilor, direcției locativ-comunale, să informeze toți locuitorii blocurilor, care nu sunt conectate la gaz, că au dreptul la compensare de 25% la energia electrică. „Am impresia ca acei de la Preturi și municipalitate nu au informat locuitorii blocurilor respective. Merg în teritoriu și, practic, dacă cunoaște unul din zece e mult”, a punctat liberalul.

În context, Ion Cebanu s-a referit și la deszăpezire. „Deși se depune efort enorm pentru a se face față, a căzut și multă zăpadă, le cer public celor care se preocupă anume de această problemă să aibă grijă și de accesul la suburbii, dar și de curțile blocurilor. Nu cred că doar locatarii o să se poată să se descurce cu deszăpezirea acestor curți, dacă nu vor avea și o mână de ajutor de la municipalitate”, a mai spus Cebanu.

Mihaela Rotari

Share