Liberalii cer audierea ministrului Babuc privind introducerea uniformelor școlare

Liberalii cer audierea ministrului Babuc privind introducerea uniformelor școlare

Partidul Liberal (PL) a cerut astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în Parlament, cu privire la introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ general, informează Oficial.

Deputata liberală, Alina Zotea–Durnea, a amintit că, la 14 mai 2018, în cadrul unui briefing de presă, Ministerul a anunțat rezultatele finale ale consultărilor publice ce vizează uniformele școlare.

„Menționez că, acele consultări publice nu au ținut cont și de costurile și bugetul maximal disponibil al părinților, fapt ce a dus la dezbateri aprinse printre părinți. Prețul unui set școlar complet pentru fiecare copil ar îndemna cheltuieli obligatorii pentru părinți, cu peste 2-3 mii lei. Or acest cost este prea mare, comparativ cu nivelul salariului minim din RM. Dle. Președinte, trebuie să cunoaștem, dacă această reformă este făcută pentru business sau pentru oameni? Cât va costa uniforma? Ce se va întâmpla dacă acel părinte va refuza? În cazul introducerii obligativității uniformei școlare, elevilor care provin din familii social-vulnerabile li se va acorda, în baza unei cereri, o indemnizație sau o bursa de ajutor social pentru achiziționarea acestei uniforme? Sunt mai multe întrebări. De aceea, solicităm ca la aceste întrebări să ne răspundă dna ministru. Propunem audieri parlamentare”, a precizat deputata.

De menționat că, propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv nu a fost introdusă pe ordinea de zi.

Doina Secrieru 

Share