Liberal, despre ședința consilierilor municipali din Chişinău şi Bucureşti: „Oare oamenii politici de la București cunosc aceste lucruri?”

Liberal, despre ședința consilierilor municipali din Chişinău şi Bucureşti: „Oare oamenii politici de la București cunosc aceste lucruri?”

„Nu pot să tac! Aflu azi că pentru data de 15.01.2020, adică mâine de ziua lui Eminescu, este convocată ședința Consiliului Municipal Chișinău unde se va aproba o anexă la un acord dintre București și Chișinău. La această ședință vor fi prezenți o delegație formată din 16 consilieri din consiliul general de la București, iar în șoaptă se zvonește că însăși primarul de București Gabriela Firea va fi mâne prezentă și imediat după ședința cmc va semna împreună cu socialistul Ivan Ceban anexa la acordul dintre București și Chișinău, iar înainte de ședință vor merge la braț cu Ivan Ceban și vor depune flori la bustul lui Eminescu de pe Aleia Clasicilor. Cum vă place? A ajuns comunistul și tot el ulterior socialistul Ivan Ceban să semneze acorduri cu Bucureștiu și să depună flori la Eminescu de ziua culturii române înconjurat de români!” – scrie consilierul liberal în Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu, informează OFICIAL.

„Amintesc că acest Ivan Ceban este tot acel om care acum o lună în urmă a mers la Moscova cu poclon la Kozac. Tot Moscova la ajutat să câștige alegerile în Chișinău. Oare oamenii politici de la București (inclusiv din primăria capitalei României) cunosc aceste lucruri? Ei nu înțeleg că fără să vrea devin părtași la jocurile rușilor pe această palmă de pământ și pun partida adevărat proromânească într-o situație stupidă? Ei cunosc că Ivan Ceban este membrul unui partid care are acord de colaborare cu partidul din Koreea de nord? De ce toți liderii din jurul Republicii Moldova evită să-l invite și să se vadă cu Igor Dodon care a aprobat politica expansionistă a Rusiei din Krimeia, Donbas și Georgia și care este șeful politic al lui Ceban, iar cei din primăria Bucureștiului vor să-i facă paradă primarului socialist? Oare șefii politici de la București nu înțeleg că rușii prin socialiștii de la Chișinău vor să-și facă interesele expansioniste nu cu război dar cu mănuși albe, folosind dezbinarea și lipsa noastră de caracter!”, mai adaugă liberalul, pe Facebook.

În același timp, el susține: „Toate aceste lucruri am de gând să-i întreb mâine la ședință pe toți cei care vor fi acolo. Regret mult lipsa de viziune, în timp din această lipsă de discernământ România va avea de pierdut mult”, a conchis Cebanu.

Doina Secrieru

Share