„Lecții pentru președinte” de la un fost deputat: „Nesocotirea diasporei este un gest nedemn”

„Lecții pentru președinte” de la un fost deputat: „Nesocotirea diasporei este un gest nedemn”

„Lecții pentru președinte… „diaspora reprezintă un electorat paralel cu cel al Republicii Moldova” (Igor Dodon) Nu există „electorat paralel”, dar sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care conform Constituției au drepturi depline, inclusiv dreptul de vot – „Articolul 38. Dreptul de vot şi dreptul de a fi ales (2) Cetăţenii Republicii Moldova au drept de vot de la vîrsta de 18 ani, împliniţi pînă în ziua alegerilor inclusiv, excepţie făcînd cei puşi sub interdicţie în modul stabilit de lege”, susține fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL.

„Dincolo de faptul că diaspora de ani buni menține pe linia de plutire statul, aceasta joacă un rol decisiv în dezvoltarea majorității localităților din țară”, evidențiază Țap.

„Sute de primării implementează proiecte comune cu reprezentanții diasporei privind infrastructura socială, nemaivorbind despre investițiile în afaceri, fondul locativ, altele. Or, nesocotirea diasporei este un gest nedemn al actualului președinte/candidat pentru un nou mandat, dar și un argument forte privind înlocuirea acestuia. La sigur, diaspora îi va răspunde cu demnitate! Un președinte ignorant nu poate reprezenta cetățenii”, a conchis fostul parlamentar.

Mihaela Rotari

Share