Leancă și Carpov au expediat o scrisoare Președintelui Republicii Moldova

Leancă și Carpov au expediat o scrisoare Președintelui Republicii Moldova

Deputații Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă și Eugen Carpov, au expediat astăzi, 20 iunie 2016, o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în care solicită respingerea promulgării Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, votată recent de majoritatea parlamentară.

Serviciul de presă a transmis un comunicat prin care anunță că, potrivit deputaților PPEM, Legea adoptată încalcă prevederile esențiale ale Constituției, precum principiul autonomiei locale și exercitarea mandatului aleșilor locali fără a fi limitați până la expirarea termenului.

De asemenea, se menționează că proiectul de Lege, elaborat de către fracțiunea Partidului Liberal, a fost  înregistrat în Parlament în martie 2016, ignorându-se faptul că încă în octombrie 2015, deputații PPEM au înregistrat un proiect de Lege similar, care a fost apreciat de comisiile parlamentare, mediul de experți și societatea civilă drept o bună bază pentru perfecționarea cadrului juridic existent.

„Contrar regulilor Parlamentului și cu grave abateri procedurale, urmare unor jocuri de interese dintre partidele aflate la guvernare, în ședința plenară a fost examinat doar proiectul fracțiunii liberale”, concluzionează autorii scrisorii.

Anterior, deputații PPEM și-au anunțat intenția de a contesta Legea dată la Curtea Constituțională, în cazul în care ea va fi votată de Parlament.

Doina Secrieru

Share