Leancă nu mai vrea să fie ministru: “Este greu să te ocupi de o direcție mult mai îngustă”

Leancă nu mai vrea să fie ministru: “Este greu să te ocupi de o direcție mult mai îngustă”

Chiar dacă a fost nevoit să înfrunte un eșec joi în Parlament, după ce deputații i-au oferit vot de neîncredere, Iurie Leancă spune că nu renunță la problemele interne ale țării. Declarațiile prim-ministrului în exercițiu au fost făcute la emisiunea „Moldova în Direct”, de la postul național de televiziune. Întrebat dacă, în viitor, ar accepta funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Leancă a subliniat că preferă să-și continue proiectele demarate în calitate de premier, scrie Unimedia.info.

„Există o vorbă din bătrâni, de două ori în aceeași apă nu se intră. În momentul în care am activat în calitate de prim-ministru, am văzut problemele țării la un nivel mult mai complex, este greu să te ocupi de o direcție mult mai îngustă. Prefer ca, în continuare, să mă ocup de obiectivele care mi le-am propus. Să implementez reformele pentru integrarea europeană, în caz contrar, efortul care l-am depus până în prezent a fost inutil”, a subliniat Leancă.

Liberal-democratul spune că o guvernare minoritară nu asigură Moldovei stabilitatea de care are nevoie, iar cele trei partide pro-europene trebuie să reînceapă negocierile cât mai curând.

„Începând cu ziua de mâine trebuie să facem altceva decât ceea ce am făcut până acum. PLDM și PD trebuie să se așeze la masa de negocieri cu PL și să ajungă la un numitor comun. Cred că dacă demarăm mâine discuțiile, în cel mult câteva zile vom avea rezultate”, a punctat Leancă.

Amintim că ieri, 12 februarie, Parlamentul a dat vot de neîncredere Guvernului Leancă II.

Doina Secrieru

Share