PAS, la Judecătoria Buiucani: „Am venit să le oferim ajutor de traducere…”

PAS, la Judecătoria Buiucani: „Am venit să le oferim ajutor de traducere…”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un flashmob pe problema tergiversării examinării dosarului lui Ilan Șor, transmite Oficial.

PAS solicită ca dosarul Șor și sentința de condamnare să fie făcute publice, iar pedepsirea acestuia pentru furtul miliardului să nu mai fie tergiversată intenționat.

Mai mulți membri ai PAS au venit și pancarte unde erau scrise diverse mesaje: „Ai furat, Plahotniuc te face deputat”, „Justiția s-a reformat, pe Șor l-a eliberat”, „Niculcea Andrei JudecăȘor”, „Justiția somn uȘor”, „Oferim traducător în dosarul Șor”, „La mulți ani! Toți cu executare”.

„Am venit să cerem socoteală conducerii Judecătoriei Buiucani pentru faptul că au trecut deja 6 luni de când a fost emisă decizia instanței și dosarul lui Șor este reținut în această instanță. Ei spun că motivul acestei tergiversări este că nu pot traduce dosarul. Noi am venit să le oferim ajutor de traducere, dacă ei nu pot. Am solicitat să vină cineva din conducerea Judecătoriei, dar ni s-a spus că nimeni nu se află în clădire. Avem ideea că autoritățile, guvernarea și PDM vor să-l facă deputat pe Ilan Șor”, a spus Maia Sandu.

Alături de cei de la PAS, un grup de cetățeni protestează împotriva Maiei Sandu, susținându-l pe Ilan Șor.

„Am venit să susținem omul cu fapte concrete, care cu adevărat lucrează, care a arătat că în R. Moldova într-adevăr se poate. El lucrează pentru cetățeni. Cu părere de rău când cineva muncește, altcineva pălăvrăgește” – declară ei.

Doina Secrieru

Share