La Drochia s-a discutat despre referedum. Mișcarea Respect Moldova a făcut o trecere în revistă a situației politice

La Drochia s-a discutat despre referedum. Mișcarea Respect Moldova a făcut o trecere în revistă a situației politice

La Drochia, a avut loc şedinţa Consiliului raional al Mişcării Respect Moldova, la care au participat şi reprezentanţi ai conducerii formaţiunii: Eugeniu Nichiforciuc, preşedintele Mişcării; deputatul Veaceslav Nigai, vicepreşedinte; Nicolae Cicariov, secretar general; Liliana Buzilă, preşedinta organizaţiei de femei; Silvia Radu, fruntaş al Mişcării Respect Moldova, ex-ministru al Sănătăţii, ex-primar general interimar al municipiului Chişinău.

În cadrul şedinţei, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice care este la moment în ţară, dar şi a obiectivelor pe care Mişcarea Respect Moldova le are pe termen scurt. În context, Eugeniu Nichiforciuc a amintit că Mişcarea Respect Moldova s-a înregistrat în calitate de participant la referendumul constituţional din data de 20 octombrie 2024 privind integrarea europeană a Republicii Moldova cu opţiunea „DA”. El a venit cu un apel către activul şi membrii formaţiunii din Drochia să se implice activ în promovarea referendumului, menţionând că pe această cale formaţiunea îşi va proba încă o dată vocaţia europeană.

Totodată, în cadrul şedinţei au fost abordate şi unele măsuri organizatorice de ordin intern. În special, acestea au vizat organizaţiile de femei şi tineret din Drochia ale Mişcării Respect Moldova. Președintele organizației teritoriale Drochia a Mișcării Respect Moldova, Ion Dascal, a propus în calitate de preşedintă a organizaţiei locale de femei să fie aleasă Adelina Postovan, iar preşedinte al organizaţiei locale de tineret să fie ales Igor Crîșmaru.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a anunţat despre aderarea la Mişcarea Respect Moldova a doi primari: Dna Vera Dascal, primar al satului Drochia şi Dl Iurie Dascal, primarul comunei Şalviri. Eugeniu Nichiforciuc le-a urat bun venit noilor colegi, menţionând că Mişcarea Respect Moldova continuă să fie un centru de atracţie pentru adevăraţii profesionişti şi patrioţi, care vor să contribuie la dezvoltarea ţării.

Share