
La Chișinău se va constitui Platforma Reîntregirii Naționale, care va participa la parlamentare cu o Listă Națională
Constituirea Platformei Reîntregirii Naționale va avea loc în cadrul ședinței de la Chișinău din 29 martie curent. După constituire, formațiunea va adopta „Manifestul Reîntregirii Naționale, care va trasa calea revenirii românilor de la est de Prut în cadrul statului unitar român”.
Platforma Reîntregirii Naționale a anunțat din start că va participa la scrutinul electoral parlamentar din acest an și va iniția procedura de identificare publică a candidaților pentru Lista Națională.
Platforma va crea spațiul public necesar, unde se vor întâlni și se vor uni toți cei care simt românește, se identifică cu Basarabia românească și militează pentru revenirea ei ACASĂ, în spațiul național românesc și cel euro-atlantic.
Amintim că, la 22 februarie 2025, un grup de militanți pentru Reîntregirea României și revenirea ACASĂ a românilor de la est de Prut, care se regăsesc în Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ”, Asociații de profil, Uniuni de creație, deputați din Primul Parlament, votanți ai Declarației de Independență, compozitori și cântăreți, jurnaliști și scriitori, medici, istorici, profesori, ingineri etc., întruniți în ședință comună, au constatat:
Prevederea de bază din Declarația de Independență din 27 august 1991 de a asigura băștinașilor din stânga Prutului perspectiva de a fi împreună cu tot poporul român „ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE” este neglijată în mod premeditat și tendențios de către toate guvernările de la 1994 încoace;
Doctrina „moldovenismului stalinist”, mai nou „moldovenism civic”, a izgonit din toate instituțiile (Parlament, Guvern, Justiție) adevărul despre originea noastră românească;
Republica Moldova are o economie subdezvoltată, este cel mai sărac stat din Europa, nu are capacități reale de securitate și apărare, fiind total neprotejată în fața militarismului rusesc;
Exodul a dus la un dezastruos dezechilibru demografic și înjumătățirea populației;
Bugetul de stat este suplinit din donații și împrumuturi în proporție de 35%. Statul se apropie de linia unui faliment inevitabil.