La CC! Deputații PSRM decizia Guvernului de a majora tarifele la serviciile medicale

La CC! Deputații PSRM decizia Guvernului de a majora tarifele la serviciile medicale

Astăzi, deputații Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, Vladimir Țurcan și Vladimir Odnostalco au contestat la Curtea Constituțională decizia guvernului de a majora tarifele la serviciile medicale, potrivit unui comunicat de presă.

Hotărârea Guvernului privind modificarea tarifelor a fost luată de către Cabinetul de Miniștri la 30 decembrie 2016, decizia intrând în vigoare la data de 10 februarie 2017.
Deputații socialiști cred că reglementarea guvernamentală este irațională, întrucât unele tarife s-au majorat cu 500-1000 de procente.

„Acest decret guvernamental contrazice Constituției Republicii Moldova, în special articolele 24,36 și 47 din legea de bază, care garantează dreptul cetățenilor la viață, ocrotirea sănătății și accesul la serviciile medicale precum și protecţie socială”, – a menționat Vasile Bolea.

Deputații solicită Curții Constituționale să se expună asupra deciziei constituționale a guvernului de a majora tarifele pentru serviciile medicale din 30 decembrie 2016.

Conform procedurii, Curtea Constituțională trebuie să se expună pe această problemă, în termen de șase luni.
Amintim că, Partidul Socialiștilor a acționat în mod categoric împotriva creșterii tarifelor pentru serviciile medicale. Pe data de 23 februarie 2017, în scuarul Ministerului Sănătății, s-a organizat un protest împotriva creșterii tarifelor, iar pe 2 martie, Parlamentul a examinat inițiativa socialiștilor cu privire la moțiunea simplă înaintată Ministrului Sanătății, Ruxanda Glavan.

Doina Secrieru

Share