KP: Regina Apostolova este aproape de TOP-3 a cursei preelectorale

KP: Regina Apostolova este aproape de TOP-3 a cursei preelectorale

“Agitație” în jurul candidatului din partea Partidului “Șor” la alegerile din Chișinău Reghina Apostolova, candidatul din partea Partidului Politic “Șor” la funcția de primar general al capitalei, a deturnat toate planurile principalilor actori politici în alegerile anticipate de la Chișinău.

Puțini se așteptau ca un partid relativ tânăr să desemneze din partea sa un candidat serios și cu experiență, care nu numai că cunoaște bine Chișinăul și problemele sale, dar și care a arătat în ultimii trei ani cum este posibil să rezolvi cât mai rapid și mai eficient sarcinile economice, de infrastructură și sociale. Reghina Apostolova, fiind vice-primar al orașului Orhei este un așa zis – “X-factor al lui Ilan Șor.

Ea curează aceste direcții și descurcă cu ele de minune. Aparent, candidatul din partea Partidului Politic “Șor” poate provoca preoupări socialiștilor. În primul rând, dumneaei menține viziune de stânga, și promisiunile sale sociale – deschiderea de magazine și farmacii sociale, construcția de locuințe sociale, oferirea capitalului matern și a indemnizațiilor municipale pensionarilor – atrag în mod tradițional electoratul cu viziuni de stânga. Mai mult de atât, este aproape imposibil să acuzăm candidatul din partea Partidului “Șor” în oferirea unor promisiuni deșarte: toate sau aproape toate proiectele cuprinse în programul doamnei Apostolova au fost deja implementate sub conducerea ei în Orhei. Mult mai mult, Reghina Apostolova, în general, nu este vulnerabilă la critica din partea socialiștilor. Cel puțin pentru faptul că, în calitate de gestionar experimentat și bun, în calitate de persoană decentă și pozitivă, timp de mai mulți ani, a fost consilierul personal al actualului lider al PSRM, Zinaida Greceanîi. Nici conexiunea cu “scandalul bancar” nu este capabilă să o scoată de pe poziții pe Reghina Apostolova. Menționarea numelui ei în raportul KROLL, fapt cu care încearcă să manipuleze concurenții ei, nu o deranjează deloc.

Ea răspunde calm la aceste întrebări la întâlniri și în fața camerelor TV: da, ea a fost unul dintre acționarii “Unibank”, da, ea a luat un împrumut, dar acesta a fost rambursată și respectiv, probleme cu legea nu există. Această istorie, într-un mod paradoxal lucrează pentru recunoașterea și autoritatea ei: alegătoriilor le plac personalitățile puternice, care sunt capabile să se apere singure, care răspund argumentat atacurilor. Candidatul din Partidului “ȘOR” are parte de încă un avantaj evident și atractiv: desfășoară o campanie curată, fără atacuri asupra concurenților, fără a împărți cetățenii pe principiul “ai noștri și ai voștri” fără politică și geopolitică. În cadrul întâlnirilor cu alegătorii, ea discută numai aspecte de ordin managerial. Doamna Apostolova desfășoară atât întâlniri mici, cât și pe scară largă, în cadrul cărora candidatul din partea Partidului “Șor” duce un dialog direct care demonstrează cele mai importante calități – transparența și competența. Anume aceste calități sunt necesare pentru a normaliza situația Chișinăului. Candidatul Apostolova a câștigat calm și cu încredere simpatia alegătorilor obișnuiți. Concurenții nu pot să nu înțeleagă, că anume această tactică oferă mai multe puncte candidatului din partea Partidului “Șor”.

Ei încep să realizeze că „factorul doamnei Apostolova” devine principala intriga a acestor alegeri. Că dumneai poate să îi încurce în jocul lor. Și asta înseamnă că isteria în jurul ei va fi în permanentă creștere. Acesta este un test inconfundabil: cu cât este mai mare gradul acestei isterie, cu atât este mai mare rating-ul Reghinei Apostolova. Loviturile vin doar asupra celor puternici și plini de perspectivă, asupra celor care reprezintă un potențial pericol. Iar candidatul din partea Partidului “Șor”, conform campaniei dezlănțuite împotriva ei – este fatal de periculoasă.

sursa: kp.md

Share