Klaus Iohannis: Îmi doresc pentru cetățenii moldoveni aceeași ca și pentru cetățenii români

Klaus Iohannis: Îmi doresc pentru cetățenii moldoveni aceeași ca și pentru cetățenii români

România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova. Îmi doresc pentru cetățenii moldoveni aceeași ca și pentru cetățenii români. Declarația a fost făcută de Președintele României Klaus Iohannis la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat relațiile bilaterale între cele două state, situația economică și social-politică din Republica Moldova, scrutinul prezidențial din 30 octombrie curent, agenda UE a țării noastre, securitatea regională în contextul reluării negocierilor în formatul 5+2.

Andrian Candu a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții din țara noastră și s-a referit la prioritățile interne ale Republicii Moldova pentru perioada imediat următoare. În context, Președintele Parlamentului a dat asigurări că, până la sfârșitul sesiunii curente a Legislativului, țara noastră va implementa în totalitate angajamentele asumate în Foaia de parcurs privind reformele prioritare agreate cu Uniunea Europeană.

Referindu-se la complexitatea reformării domeniului justiției, Speakerul Andrian Candu a mulțumit experților din România pentru expertiza sectorială oferită în avansarea reformei. Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat importanța impulsionării proiectelor de interconectare energetică inițiate cu România.

Șeful Legislativului a mulțumit României pentru sprijinul necondiționat acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul umanitar oferit într-un moment de maximă necesitate pentru anumite categorii de cetățeni ai țării noastre.

La rândul său, Președintele României Klaus Iohannis a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue în același ritm implementarea Acordului de Asociere și al celui Liber Schimb.

385A2427 385A2434 385A2440

Doina Secrieru

Share