Klaus Iohannis către Andrian Candu: Partenerii europeni așteaptă de la Guvernul de la Chișinău unele progrese în chestiuni concrete

România îndeamnă statele europene să propună programe concrete pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Președintele României Klaus Iohannis la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, aflat într-o vizită la București.

”Summitul de la Riga reprezintă un moment important pentru parcursul european al Republicii Moldova. România a transmis mesaje statelor europene că este necesar ca UE să propună ceva mai concret și mai nuanțat pentru Republica Moldova. Dar partenerii europeni așteaptă de la Guvernul de la Chișinău unele progrese în chestiuni concrete”, a menționat Președintele României Klaus Iohannis

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, consolidarea relațiilor bilaterale, evoluția situației politice interne și securitatea regională.

Andrian Candu a apreciat sprijinul constant și conjugat de care beneficiază Republica Moldova din partea autorităților române, inclusiv în procesul de modernizare a țării. Spicherul Andrian Candu a găsit susținere din partea Președintelui Klaus Iohannis în apelul lansat în cadrul vizitei în România de atragere a capitalului românesc în toate sectoarele strategice din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor Andrian Candu s-a referit și la prioritățile legislative stabilite de Parlamentul de la Chișinău, respectiv adoptarea bugetului de stat și a politicii bugetar-fiscale, gestionarea eficientă a situației din domeniul financiar-bancar, reformarea sectorului justiției, intensificarea dialogului cu autoritățile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Andrian Candu a încheiat ieri vizita de două zile la București. Vizita în România a fost prima vizită pe dimensiune bilaterală efectuată de Andrian Candu în calitate de Președinte al Parlamentului.

I

Doina Secrieru

 

Share