Kent Logsdon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski și Vitalii Ignatiev. Detalii

Kent Logsdon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski și Vitalii Ignatiev. Detalii

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski și Vitalii Ignatiev la Tiraspol, transmite OFICIAL.

Ambasadorul a reafirmat angajamentul SUA față de procesul de reglementare în formatul „5+2” condus de OSCE, ca unicul for pentru a obține o soluționare pașnică a conflictului transnistrean, care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria în cadrul graniţelor recunoscute internaţional ale Moldovei.

El a remarcat programele SUA în Transnistria, inclusiv asistența USAID pentru fermierii transnistreni, precum și sprijinul pentru Centrul American și programul Fulbright pentru asistenți de predare a limbii engleze la Universitatea Shevchenko din Tiraspol.

Ambasadorul a subliniat, de asemenea, importanța pe care SUA o acordă respectării drepturilor omului. Înainte de plecare, ambasadorul s-a întâlnit cu absolvenți ai programelor de schimb și educaționale ale Departamentului de Stat al SUA care locuiesc în Transnistria.

Cristina Parfeni

Share