Jurnalistă, despre alegerile în capitală: Această campanie nu poate fi considerată una a „titanilor” politici!

Jurnalistă, despre alegerile în capitală: Această campanie nu poate fi considerată una a „titanilor” politici!

Jurnalista Nelly Sambriș consideră că, campania electorală pentru alegerile din 5 noiembrie 2023 nu poate fi considerată una a „titanilor” politici, care se feresc să se păteze politic și să piardă din start într-o luptă prescrisă. Ea consideră că aceasta o face neinteresantă și previzibilă printre alegători.

Într-o postare pe facebook, Sambriș consideră că, contracandidații lui Ion Ceban, funcția căruia i-a făcut campanie electorală timp de patru ani, „au fost restrânși în termeni de o lună pentru a rămâne anonimi, înafară de cel al guvernării, bineînțeles, care are și el backround-ul activ la Parlament.

Guvernarea îl reînvestește pe Ceban, le este comod, și trebuie să recunoaștem, a făcut față cu brio provocărilor, biruindu-i pe cei de la PAS, posedând și folosind exact aceleași arme: hâtrenia, ipocrizia și chiar ritualul cel mai sfânt: pășitul pe aceleași cărări bătătorite la ambasade, reușind și performanța de a fi invitat de parteneri în vizită în țările lor. Da, așa a devenit Ivan Ceban proeuropean, iar guvernarea proeuropeană l-a lăsat în pace și a înaintat în cursă un candidat care pierde din start în fata proeuropeanului Ceban. Așa-i că ați uitat că a fost prorus, ca a avut campanii dirijate de la Kremlin, cu zeci de specialisti profiler FSB care i-au ținut psihicul în frâu în campaniile precedente? Da, ați uitat, și guvernarea PAS, la fel, „a uitat”, tot ce o interesează acum este testul de „popularizare” a candidatului la primărie pentru europarlamentare, mai crede jurnalista.

Share