Jurnalist: „Fiecare partid are dreptul legal de a-şi înainta candidatul său… Asta e democraţia”

Jurnalist: „Fiecare partid are dreptul legal de a-şi înainta candidatul său… Asta e democraţia”

Jurnalistul Arcadie Gherasim, referindu-se la partidele de dreapta din Republica Moldova, susține că fiecare partid are dreptul legal de a-şi înainta candidatul său pentru obţinerea unui mandat de deputat sau de preşedinte al republicii, informează OFICIAL.

Prin urmare, Gherasim se referă la dreptul alegătorilor, dar și la viitoarele alegeri prezidențiale.

„Votanţii au dreptul să pună ştampila în dreptul preferatului lor. Asta e democraţia. În prezidenţialele din anul curent este foarte periculos de a crea pentru primul tur două fronturi – pro-dodon şi anti-dodon – din simplul motiv că… este şi imposibil”, a declarat jurnalistul pe o rețea socială.

De menționat că, pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, mai multe partide și-au anunțat candidatura. Astfel, din partea Partidului Unității Naționale va candida Vlad Țurcanu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate – Olesea Stamate, de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – o posibilă candidatură poate fi Mihai Druță, după cum a declarat Alexandru Slusari în cadrul unei emisiuni TV, însă decizia finală va fi anunțată astăzi. În același timp, Mișcarea Politică UNIREA a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea Blocului Electoral în vederea participării la alegeri, iar liderul Partidului Liberal a declarat că ia în calcul posibilitatea de a candida.

Doina Secrieru

Share