Jurist: „Primim tot mai multe informații privind falsificarea înregistrărilor… Eu am o întrebare către partidele de opoziție”

Jurist: „Primim tot mai multe informații privind falsificarea înregistrărilor… Eu am o întrebare către partidele de opoziție”

„Primim tot mai multe informații privind falsificarea înregistrărilor. De regulă e vorba despre oameni plecați în UE, care niciodată nu au fost în Federația Rusa sau au fost mulți ani în urmă, dar care sînt înregistrați prealabil pe teritoriul Federației Ruse”, susține juristul Ștefan Gligor, informează OFICIAL. 

„Sînt sigur că Partidul Socialiștilor având acces la datele personale a cetățenilor (IDNP și data nașterii), au folosit aceste date în mod ilegal, creând adrese false de email pentru a face cât mai multe înregistrări pe teritoriul Federației Ruse. Mai mult, prin aceste înregistrări false sînt încălcate dreptul acestor cetățeni la înregistrarea prealabilă și dreptul constituțional la vot”, adaugă Gligor.

„Și în acest context eu am o întrebare către partidele de opoziție PAS și în special PDA, voi ați desemnat membri în CEC, unul din care a devenit Președintele Comisiei Electorale Centrale. Ce a făcut CEC-ul pentru a combate fenomenul înregistrărilor ilegale și a verifica numărul absolut neverosimil de înregistrări precum ca venite din Federația Rusă?? Eu și alți colegi din societatea civilă desigur vom depune o cerere la CEC în acest sens și vom cere acces la toate informațiile legate de procesul de înregistrare prealabilă vădit falsificat, dar nu ar fi rău și acei care au contribuit la formarea componentei actuale a CECului să acționeze și să informeze oamenii”, spune juristul.

Prin urmare, el adaugă: „Același lucru îl cer nemijlocit CECului, să nu ÎNDRĂZNIȚI să deveniți complicii actualei puteri în fraudarea alegerilor, faptul că o bună parte din membrii CEC din perioada lui Plahotniuc încă nu sînt la închisoare pentru complicitate în uzurparea puterii de stat, nu e meritul vostru, e scăparea noastră, a societății”, a conchis Gligor.

Doina Secrieru

Share