Jurist cu privire la prezidențiale: O campanie amplă de dezbinare prin denigrare și minciună

Jurist cu privire la prezidențiale: O campanie amplă de dezbinare prin denigrare și minciună

„La locale a făcut o campanie aberantă, a insistat pe divizarea alegatorului pe criterii geopolitice, s-a purtat lăudăros, arogant, agresiv si a fluturat doar populisme. Arăta absolut nepregătit și neadecvat. Atât de nepregătit, neadecvat, instabil emoțional si țîfnos, încât chiar și Ceban arăta bine. În rezultat, pentru prima dată in istoria independenței s-a întâmplat un lucru incredibil, un politician de dreapta a pierdut mun. Chișinău. Atunci am crezut că va dispărea, se va băga undeva de rușine si nu va mai ieși. Cel mai logic era să se retragă din prima linie și să salveze partidul lăsîndu-l pe Munteanu si Slusari să iasă în prim plan”, susține juristul Ștefan Gligor, informează OFICIAL.

„Însă văd că obrazu e gros, iar dragostea de sine mare, mare. Are tupeu să țipe în gura mare că poate câștiga prezidențialele după ce a pierdut Chișinăul. Dar cică numai dacă cineva îi cedează, că vezi mă rog poate cîștiga numai în turul doi, că de primul „super-politicianul” nu va trece. În această campanie Andrei Năstase și PPDA au adoptat o strategie mizerabilă. O campanie amplă de dezbinare prin denigrare și minciună cu scopul de a șantaja PAS-ul. Au făcut tandem cu socialiștii, distribuind zilnic știri false sau manipulatorii, scrise de portalurile socialiste. În timp ce Andrei a mers la televiziunile socialiste și chiar la televiziunea lui Șor, unde a atacat-o pe Sandu la greu, și niciodată pe Dodon. Pe Dodon îl vizează lejer și mai mult de ochii lumii”, adaugă Gligor.

În același timp, el susține: „Năstase, omul care s-a autodecalarat proprietar al „adevărului” si purtător al „demnității” s-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoștințe elementare și populist. Îmi este clar că Andrei va folosi orice metodă ca să ajungă la putere, or ăsta e scopul final adevărat în spatele acelor îngrămădiri de cuvinte patetice pe care le debitează zilnic. Dacă va trebui, va face coaliție și cu Șor. Desigur dacă asta îi va permite să ajungă la putere „în numele demnității, adevărului si oamenilor cetății””, a comunicat Gligor.

„La ultima emisiune „Cutia Neagră” la TV8 declara lăudăros că el nefiind parlamentar a găsit 49 de voturi pentru demisia lui Chicu, iar dacă va deveni președinte va găsi 59 de voturi! Adevărul adevărat e că în acei 49 intrau oamenii lui Plahotniuc și fracțiunea Sor, dintre care doi subit s-au îmbolnăvit exact în ultima zi înainte de moțiune. De ce? Pentru că scopul lui Plahotniuc și Șor nu era să-l demită pe Chicu, era să-l așeze pe Dodon la masa de negocieri. Iar fără purtătorul „adevărului și demnității” această operațiune „de convingere” era imposibilă. Vă imaginați câți purtători ai „demnității si adevărului” vor intra în majoritatea promisă de 59 de mandate, aia care ar trebui să-l facă pe Slusari prim-ministru?”, a conchis Ștefan Gligor.

Mihaela Rotari

 

Share