Joseph Daul: PPE va fi mereu alături de PLDM

Joseph Daul: PPE va fi mereu alături de PLDM

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, l-a felicitat pe liderul partidului membru al  PPE din Republica Moldova – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, dar și pe Prim-ministrul, Iurie Leancă, pentru rezultatele bune obținute în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Daul a subliniat importanța PLDM pe arena politică națională.

“Aceste alegeri au fost un test de maturitate politică. Moldova a trecut acest test cu succes și cetățenii au confirmat alegerea europeană. PLDM rămâne cel mai puternic partid pro-european din Moldova după ce și-a asumat angajamentul de a guverna pentru 5 ani sub gestiunea excelentă al Prim-ministrului, Vlad Filat, iar apoi a Prim-ministrului Iurie Leancă, în ciuda tuturor dificultăților și a presiunilor externe anti-PLDM”, a declarat președintele PPE.

El a spus că analizând rezultatele, PLDM trebuie să fie pilonul noii coaliții pro-europene. “Fac un apel către cele trei partide pro-europene – PLDM, PD și PL, să înceapă discuțiile pentru formarea unui nou guvern, imediat”, a precizat oficialul.

Joseph Daul a menționat că noul Guvern trebuie să continue parcursul european și să răspundă concret solicitărilor populației.

“Trebuie reiterat faptul că, Europa unește și nu divizează, Europa protejează și nu pune în pericol. Prioritățile noului Guvern trebuie să fie stabilitatea, securitatea, unitatea națională și continuarea reformelor precum, lupta cu corupția și reforma justiției”, a accentuat liderul PPE.

Daul i-a mulțumit lui Filat pentru loialitatea către PPE și pentru valorile formațiunii. “PPE va fi mereu alături de PLDM”, a precizat oficialul.

Mihaela Rotari

Share