Joseph Daul, în RM: „După ce s-au succedat mai multe Guverne rupte, nu putem schimba situația în 100 de zile”

Joseph Daul, în RM: „După ce s-au succedat mai multe Guverne rupte, nu putem schimba situația în 100 de zile”

„Atunci când am întrezărit o ferestruică mică – că Republica Moldova poate fi adusă pe calea democrației, să asigurăm statul de drept, să facem reforma justiției și să eliminăm corupția, am zis că trebuie să mergem la această ferestruică să încercăm”. Afirmația a fost făcută de Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, după discuțiile cu membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, transmite OFICIAL.

În context, Joseph Daul i-a urat liderului Platformei „DA”, Andrei Năstase, să devină Primar al Capitalei, fiind sigur că Andrei Năstase va putea face o Capitală modernă și europeană.

Joseph Daul a menționat că a urmărit evoluțiile din R. Moldova și admiră curajul și maturitatea politică a echipei de la guvernare, care a oferit un Guvern pentru toți cetățenii, nu al câtorva.

„Știu că ați depus eforturi importante, dar știm că, după ce s-au succedat mai multe Guverne rupte, nu putem schimba situația în 100 de zile. Înțeleg că, cetățenii așteaptă mai multe acțiuni și realizate în termeni mai rapizi. Am spus că tinerii și societatea civilă trebuie să ajute acest Guvern, pentru ca R. Moldova să devină o țară democratică. Vedem deja primele rezultate. Trebuie să continuăm aceeași direcție, să avansăm rapid și să comunicăm cu cetățenii”, a spus Joseph Daul.

Oficialul a spus că, cetățenii trebuie să înțeleagă ce se petrece, chiar dacă nu întotdeauna sunt de acord și este sigur că în R. Moldova nu va mai fi cum a fost.

„Vom reuși să asigurăm justiție independentă, stat de drept, să combatem corupție, pentru ca tinerii să poată rămâne acasă. Dacă tinerii pleacă, RM nu mai are nici un viitor”, a spus Joseph Daul.

Liderul PPE a asigurat că banii blocați de Bruxelles vor fi deblocați și vor ajunge în țară.

La rândul său, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a spus că a discutat cu liderul PPE despre mai multe subiecte și cum poate UE acorda ajutor RM pentru a ajunge la standardele europene.

Cristina Parfeni

Share