Jizdan: S-a confirmat că au fost răpiți 2 cetățeni în Camenca și s-a mai raportat că au fost răpiți alți 2 cetățeni, în total – 4

Jizdan: S-a confirmat că au fost răpiți 2 cetățeni în Camenca și s-a mai raportat că au fost răpiți alți 2 cetățeni, în total – 4

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan anunță că alte 3 persoane au fost răpite de către forțele separatiste, transmite OFICIAL.

Deputatul, în cadrul unui briefing de presă, a menționat că, în urma audierilor la Parlament, s-a format un grup de lucru care gestionează situația și care va informa societatea pe măsura acțiunilor sale.

„S-a confirmat că au fost răpite 2 persoane, cetățeni ai R. Moldova în Camenca și s-a mai raportat că au fost răpiți alți doi cetățeni, în total patru. Acest lucru s-a produs la 7 octombrie. S-au raportat toate acțiunile întreprinse până acum. Procuratura a informat că s-a intentat un proces penal care va fi gestionat de PCCOCS. Suntem profund îngrijorați de acest incident, s-au depășit toate liniile roșii. Am solicitat colegilor ca societatea să fie informată din oră în oră despre acțiunile întreprinse”, a spus Alexandru Jizdan.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a spus că s-a transmis o sesizare Comisiei Unificate de Control (CUC), Tiraspolului, și partenerii internaționali au fost informați despre acest caz.

„Am sesizat CUC în privința cetățeanului Amarfi. Celelalte trei cazuri s-au produs în noaptea din 7 spre 8 octombrie și vom sesiza și aceste cazuri. Am informat partenerii internaționali în formatul „5+2” cu privire la situația dată. Astăzi cu MAEIE am discutat pe platforma OSCE de la Viena despre violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. O sesizare a fost transmisă și Tiraspolului, dar nu avem nici un răspuns”, a spus Cristina Lesnic.

Cristina Parfeni

Share