Iurie Leancă, despre beneficiile apropierii RM de UE

Iurie Leancă, despre beneficiile apropierii RM de UE

Viceprim-ministrul pentru Integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a participat la Conferința interparlamentară privind viitorul Uniunii Europene, ce s-a desfășurat la București în zilele de 1-2 aprilie curent, în cadrul Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, transmite OFICIAL.

În discursul rostit cu această ocazie, precum și în cadrul dezbaterilor, vicepremierul a vorbit despre beneficiile, pe care Republica Moldova le-a obținut în urma apropierii de UE și a semnării Acordului de Asociere, accentuând, în special, liberalizarea regimului de vize și comerțul liber cu spațiul comunitar. Astfel, până în prezent, de regimul liberalizat de vize au beneficiat peste 1,5 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova, iar comerțul cu spațiul comunitar a crescut de la 50 la 70 %.

Totodată, oficialul moldovean s-a pronunțat pentru o strategie mai coerentă a Uniunii Europene față de Republica Moldova și țările Parteneriatului Estic în general, care să încurajeze de o manieră mai motivațională promovarea reformelor și să contureze o perspectivă clară europeană pentru țara noastră.

Doina Secrieru

Share