Iurie Dârda: Sesiunea parlamentară, care tocmai s-a încheiat, a fost productivă în toate planurile

Iurie Dârda: Sesiunea parlamentară, care tocmai s-a încheiat, a fost productivă în toate planurile

„Sesiunea parlamentară care tocmai s-a încheiat a trecut sub semnul stabilităţii politice şi al bunei conlucrări a Guvernului şi Parlamentul. Iar acest lucru nu avea cum să nu-şi spună cuvântul asupra rezultatelor. Şi când vorbesc de rezultate, mă refer la cele comune (ale echipei de guvernare), la cele ale partidului (fracţiunii parlamentare) şi la cele personale (iniţiativele legislative pe care le-am promovat)”. Declarația a fost făcută de deputatul liberal Iurie Dârda pe blogul său.

El spune că, vorbind de rezultatele comune ale majorităţii parlamentare, s-a reuşit lichidarea practic a tuturor restanţelor pe care le aveam la capitolul implementarea Acordului de Asociere RM-UE. „Astfel, am dovedit tuturor că dezideratul de integrare europeană nu este doar o simplă lozincă pentru noi, ci un angajament sincer în faţa cetăţenilor şi a partenerilor externi”, a declarat deputatul.

Liberalul menționează că, tot la acest capitol, este și efortul stabil care s-a depus pentru a promova acele modificări legislative de care depindea relaţia noastră de colaborare cu FMI. „Acum, când ştim cu certitudine că vom avea un Memorandum cu FMI, remarc cu satisfacţie că aceasta va debloca şi relaţia Moldovei cu alţi parteneri de dezvoltare, ne va permite să modernizăm RM aşa cum am promis în momentul preluării guvernării”, a mai spus el.

Pe linie de partid, Iurie Dârda declară că fracțiunea Partidului Liberal, din care are onoarea să facă parte, și-a adus din plin contribuția la tot ce înseamnă proces legislativ. Potrivit lui, nume în perioada februarie-iulie, cei din PL au fost autori și co-autori la aproape 40 de inițiative legislative, iar dintre acestea, mai mult de jumătate au fost deja adoptate, fapt ce denotă clar importanța lor.

„În ceea ce ţine de realizările personale, pot spune că această sesiune m-a determinat să mă concentrez de proiecte de lege care, în opinia mea, pot schimba viața cetățenilor și îmbunătăți cursul de dezvoltare a țării. Printre acestea aş menţiona: proiectul ce ține de combaterea comerţului stradal, proiectul privind combaterea fenomenului construcţiilor neautorizate, excluderea pungilor de plastic etc.”, a mai scris liberalul.

Deputatul concluzionează prin faptul că sesiunea care s-a încheiat a fost una productivă pe toate planurile. „Dar cel mai important este că s-au pus bazele unor procese cu adevărat de perspectivă pentru Republica Moldova”, a precizat Dârda.

Mihaela Rotari

Share