Iulian Groza: Procesul de integrare europeană este cel mai bun motor de modernizare a R. Moldova

Iulian Groza: Procesul de integrare europeană este cel mai bun motor de modernizare a R. Moldova

Vice-ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut ieri o întrevedere cu vice-ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene, Kyriakos Gerontopoulos.

În timpul întrevederii, oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, în contextul implementării Acordului de Asociere cu UE, inclusiv a Zonei de Comerţ Liber. Vice-ministrul Iulian Groza a adus mulţumiri părţii elene pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova de către Guvernul elen, menţionând că cele două mari realizări în acest sens, liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere RM-UE, au avut loc în perioada preşedinţiei elene a Consiliului UE. „Procesul de integrare europeană este cel mai bun motor de modernizare a R. Moldova”, a precizat diplomatul moldovean.

La rândul său, vice-ministrul elen de Externe a reiterat susţinerea de către autorităţile de la Atena a obiectivului de integrare europeană a ţării noastre. Totodată, cei doi vice-miniştri au pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii despre situaţia din regiune.

Maria Roșca

Share