Își va prezenta demisia sau va fi demis? Vezi opinia unui analist politic privind cazul primarului de Chișinău!

Își va prezenta demisia sau va fi demis? Vezi opinia unui analist politic privind cazul primarului de Chișinău!

Cunoscutul analist politic, Nicolae Negru, consideră că desfășurarea referendumului privind demiterea primarului Capitalei depinde preponderent de acțiunile procurorilor în cadrul dosarului penal.

Contactat de OFICIAL.md, pentru a afla opinia vizavi de situația creată și acțiunile ce vor urma în cazul referendumului,  inițiat de PSRM, pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, analistul politic a declarat că „dacă Chirtoacă nu-și va depune demisia, desigur că va continua campania de strângere a semnăturilor’’

„Trebuie să vedem ce are în dosar CNA împotriva primarului, e ceva serios sau e așa cum spunea Ghimpu că: „a pus undeva în colț o semnătură și au fost doar niște intenții, care nici măcar nu s-au materializat”. Ce va urma în cazul referendumului organizat de PSRM, depinde de ce va urma în cazul lui Dorin Chirtoacă și ce are procuratura în privința dosarului”, a precizat analistul.

În același timp, Negru a menționat că, în cazul confirmării acuzațiilor, Dorin Chirtoacă ar trebui să-și depună demisia. „Dacă se dovedesc acuzațiile, desigur că Dorin Chirtoacă nu o să-și mai poată îndeplini funcția de primar al capitalei și, probabil, va trebui să-și depună demisia. Probabil, fiindcă vedem exemplul domnului Șor, aflat într-o situație mult mai gravă decât Chirtoacă. La fel, nu-și depune demisia și nici Renato Usatîi, fugit din RM, împotriva căruia de asemenea a fost pornit un dosar și nu își depune demisia din funcția de primar al orașului Bălți”, a declarat Nicolae Negru.

Analistul politic a mai afirmat că, în rezultatul presiunilor, Dorin Chirtoacă ar putea să-și depună demisia. „Prin urmare, dacă Dorin Chirtoacă se consideră nevinovat, el, desigur că, nu o să-și depună demisia, iar dacă procurorii îi vor demonstra că el, totuși, a încălcat legea – atunci nu este exclus că sub presiunea opiniei publice, Dorin Chirtoacă să depună demisia de onoare. Deși, din păcate, la noi nu se practică așa ceva, probabil -onoarea nu e la mare onoare printre politicieni în Republica Moldova”, a conchis analistul.

Mihaela Conovali

Share