Irina Vlah va anunța dacă va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie până la finele lunii iulie curente

Irina Vlah va anunța dacă va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie până la finele lunii iulie curente

Irina Vlah, președinta Asociația „Platforma Moldovei”, va lua o decizie privind implicarea sa în alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 până la finele lunii iulie 2024. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru de la Realitatea TV, informează OFICIAL.

„La acest moment încă nu am luat o decizie, au fost diferite propuneri, discuții. Chiar astăzi am avut o ședință, am discutat despre această decizie. La final de iulie vom anunța și prezenta hotărârea”, a precizat ea.

Întrebată dacă e mai bine un candidat unic, Irina Vlah a spus să situația s-a schimbat tare comparativ cu toamna 2023, când au început discuțiile despre un candidat unic.

„Noi acum putem vorbi despre trecut, pentru că situația care e acum nu e cea din septembrie sau octombrie 2023, atunci discutam, aveam o listă, era un timp potrivit pentru discuții. Dar, în februarie anumiți politicieni au zis că nu vor găsi compromis și nu va fi un candidat unic și au decis să candideze. De aceea, despre ce putem să vorbim? Avem o poziție clară pentru turul II”, a spus ea.

Irina Vlah a precizat că situația este foarte gravă în țară, oamenii sunt dezamăgiți și îi îndeamnă să voteze împotriva politicilor și neprofesioniștilor de la guvernare.

Politiciana a mai spus că nu e membru de partid, la niciun partid, din anul 2014.

„Nu sunt membră la niciun partid, sunt președinta „Platformei Moldova”. Eu am fost membră a PCRM până în anul 2014”, a conchis fosta deputată.

Share