Irina Vlah: Trebuie să convingem investitorii să creeze platforme de producție în Găgăuzia

Irina Vlah: Trebuie să convingem investitorii să creeze platforme de producție în Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Anatolii Kalinin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat, în cadrul conversației, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluția situației pandemice și a campaniei de vaccinare a populației, cu privire la efectele măsurilor restrictive sanitare asupra dezvoltării proceselor economice.

În anul 2021, în Găgăuzia, împreună cu partenerii din Belarus,a fost implementat un nou proiect de investiții. În Autonomie a început asamblarea tractoarelor MTZ din Belarus pe baza unei alte întreprinderi. În anul 2022, volumul producției la acest site va fi de 100 de unități de echipament.

Bașcanul a exprimat recunoștință Excelenței Sale pentru susținerea inițiativelor Comitetului Executiv în domeniul dezvoltării economice și a dat asigurări că autoritățile din Autonomie vor susține și alte proiecte investiționale.

„Tehnologiile se dezvoltă rapid și trebuie să convingem investitorii să creeze platforme de producție în Găgăuzia. De asemenea, trebuie să creăm locuri de muncă stabile și de înaltă calitate, cu posibilitatea creșterii profesionale. Cred că prin crearea de noi oportunități pentru câștiguri decente și creștere personală, vom putea convinge tinerii noștri să lucreze în Găgăuzia, să creeze familii și să-și crească copiii aici. Aceasta este una dintre cele mai importante sarcini”, a menționat Irina Vlah.

Doina Buruiană

Share