Irina Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO

Irina Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO

Mark Rutte, Premier în exerciţiu al Olandei, va fi noul Secretar general al NATO, începând cu luna octombrie. Cele 32 de state membre ale organizaţiei deja şi-au dat acordul pentru numirea lui în această funcţie. Astfel, NATO va avea un nou şef după 10 ani. Venirea lui Mark Rutte în fruntea NATO practic va coincide cu alegerea în funcţie a noului Preşedinte al Republicii Moldova. Constatările au fost făcute de Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”.

Ea a spus că, această situaţie ne va oferi o oportunitate istorică, pe care va trebui să o valorificăm.

„Şi constă această oportunitate într-o adresare oficială a noului Preşedinte al Republicii Moldova către noul secretar general al NATO cu solicitarea ca Alianţa Nord-Atlantică să emită o declaraţie oficială de recunoaştere a neutralităţii Republicii Moldova. Sunt sigură, că această declaraţie va genera reacţii în lanţ şi nimeni nu va mai admite niciodată măcar teoretic ideea atragerii Republicii Moldova în scenarii militare.

Adoptarea de către NATO a unei declaraţii de recunoaştere a neutralităţii Republicii Moldova va fi un puternic început de mandat atât pentru Mark Rutte, cât şi pentru noul Preşedinte al ţării noastre. Pe această cale va fi transmis un mesaj puternic că Republica Moldova merită şi trebuie să trăiască în pace, iar timpul aventurierilor care înarmează ţara şi o pregătesc pentru nu ştiu ce scenarii diabolice a trecut şi nu se va mai întoarce niciodată”, a declarat politiciana.

Share