Irina Vlah merge cu Igor Dodon la Moscova. A planificat o întâlnire cu…

Irina Vlah merge cu Igor Dodon la Moscova. A planificat o întâlnire cu…

Bașcanul s-a adresat persoanelor originare din Găgăuzia, care locuiesc permanent în Moscova și Regiunea Moscovei, cu invitația de a organiza o întrevedere în capitala Federației Ruse. În cadrul evenimentului, președintele Republicii Moldova și șefa autonomiei vor totaliza rezultatele vizitei oficiale în Rusia, iar în față conaționalilor vor evolua cunoscuți interpreți găgăuzi.

„Dragi compatrioți care locuiesc și lucrează în Moscova și Regiunea Moscovei! În perioada 16-18 ianuarie va avea loc vizita oficială a delegației noastre la Moscova, în frunte cu Președintele R. Moldova, Igor Dodon. Președintele Republicii Moldova va totaliza rezultatele vizitei delegației noastre în Federația Rusă și ale întîlnirii oficiale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin”, – a menționat Irina Vlah pe rețelele de socializare.

În plus, conducerea țării și a autonomiei intenționează să discute problemele cu care se confruntă locuitorii Găgăuziei și altor regiuni ale Republicii Moldova peste hotare.

„Iar pentru ca casa să devină un pic mai aproape, pentru voi vor evolua renumitul ansamblu găgăuz „Duz-ava” și interpreții Ludmila Tucan și Vitalii Manjul. Ușile noastre sunt deschise pentru toți! Așteptăm cu nerăbdare întîlnirea!”, – a scris bașcanul.

Întîlnirea va avea loc pe 18 ianuarie, la ora 18:30, în Sala mare de concerte a Palatului pionierilor din munții Vorobiov.

Este de remarcat faptul că astfel de eveniment – întîlnirea dintre conducerea țării și a autonomiei cu diaspora găgăuză în Rusia – va avea loc pentru prima dată.

În luna decembrie a anului trecut, în cadrul vizitei oficiale în Turcia, au avut loc întîlnirile bașcanului Irina Vlah, cu diaspora găgăuză din Istanbul și Ankara.

În perioada 16-18 ianuarie este programată vizita oficială a delegației Republicii Moldova în Federația Rusă, din care va face parte și bașcanul autonomiei. În cadrul vizitei, a fost anunțată întrevederea președintelui Moldovei, Igor Dodon și bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Sursa: gagauzinfo.md

Share