Irina Vlah, despre problemele ce preocupă populația: Exodul populației, riscul de război și instaurarea unei dictaturi…

Irina Vlah, despre problemele ce preocupă populația: Exodul populației, riscul de război și instaurarea unei dictaturi…

Președinta Asociației „Platforma Moldova”, Irina Vlah a prezentat, în cadrul unui briefing la IPN, primele rezultate ale campaniei „Vocea Poporului”, lansată pentru identificarea problemelor prioritare cu care se confruntă cetățenii.

„Exodul populației, riscul de război și instaurarea unei dictaturi sunt principalele probleme care îi preocupă pe oamenii din Moldovei și care sunt complet ignorate de regimul Maiei Sandu. Potrivit comunităților locale, dacă înainte oamenii plecau în căutarea unor câștiguri bune, dar se întorceau acasă, atunci odată cu apariția „vremurilor bune” ale Maiei Sandu , oamenii au început să plece cu familii întregi fără planuri de a se mai întoarce”, a menționat Vlah, exprimându-și nedumerirea de ce autoritățile au luat „poziție de struț” și nu observă catastrofa demografică și nu iau măsuri pentru a o depăși.

Ea a precizat că anume exodul în masă al populației, circa 128 000 doar în ultimii 2 ani, este principala problemă care împiedică dezvoltarea comunităților locale.

Vlah spune că, al doilea subiect care îi îngrijorează pe cetățenii este riscul ca Moldova să fie atrasă în război. „Cetăţenii sunt înspăimântaţi de declaraţiile despre achiziţionarea de radare, despre misiunile militare străine în Moldova, despre majorarea bugetului Ministerului Apărării. Pentru mulți, aceste lucruri indică pregătiri pentru ceva care le va pune viața în pericol și va distruge pacea în țară”, a spus Vlah.

A treia problemă este legată de instaurarea dictaturii în Moldova. „Mulți oameni cu care am vorbit în cadrul campaniei „Vocea Poporului” au spus că nici cele mai elementare drepturi ale omului nu sunt respectate în Moldova, că forțele de securitate sunt folosite pentru a lupta împotriva opoziției, că justiția și presa sunt controlate de regimul Maia Sandu, că alegerile prezidențiale vor fi falsificate”, a spus ea.

În ceea ce privește problemele la nivel local, Irina Vlah și colegii săi intenționează să sistematizeze toate apelurile cetățenilor și să le transmită instituțiilor corespunzătoare. „Cu aceste acțiuni, sperăm să o scoatem pe Maia Sandu şi pe omuleții galbeni din turnul în care s-au baricadat ca să nu audă gemetele poporului adus de ei la sapă de lemn. Dacă nu vor începe să rezolve probleme reale, vom folosi alte pârghii”, a conchis ea.

Share