Irina Vlah: Democrația în Republica Moldova este fragilă

Irina Vlah: Democrația în Republica Moldova este fragilă

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu Claus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuției a fost abordat subiectul organizării și desfășurării Conferinței Internaționale privind Construcția și Dezvoltarea Autonomiilor, care va avea loc în Găgăuzia sub patronatul Înaltului Comisar al OSCE.

„De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind lipsa interacțiunii dintre autoritățile Autonomiei și autoritățile centrale ale Republicii și necesitatea construirii unui dialog constructiv, reciproc respectuos, bazat pe valori și principii democratice”, se spune în comunicat.

Bașcanul a vorbit și despre progresele înregistrate în implementarea și extinderea programului de educație bilingvă.

Guvernatorul Găgăuziei l-a informat pe Claus Neukirch despre programul și obiectivele Forumului investițional InvestGagauzia 2021.

„Democrația în Republica Moldova este fragilă, iar conflictele prelungite dintre grupurile politice împiedică dezvoltarea democrației noastre. Partenerii de dezvoltare ne pot ajuta cu sfaturi înțelepte și exemple bune de comportament public și atitudine reciprocă. Vă mulțumim pentru disponibilitatea de a ne ajuta și Vă asigurăm că suntem concentrați pe construcția unei democrații durabile și că vom învăța rapid”, a menționat Irina Vlah.
Cristina Pendea

Share