Irina Vlah: Consider că Moldova are nevoie de un amplu program de stat, menit să păstreze și să promoveze tradițiile strămoșești

Irina Vlah: Consider că Moldova are nevoie de un amplu program de stat, menit să păstreze și să promoveze tradițiile strămoșești

Tradițiile, în cazul meu, se asociază cu două noțiuni: respect și datorie. Respect pentru enormul patrimoniu pe care l-am moștenit de la strămoși sub formă de tradiții și datoria de a le păstra, promova și transmite generațiilor viitoare. Declarațiile au fost făcute de Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, informează OFICIAL.

Ea a spus că în perioada cât am fost Bașcan al Găgăuziei, a depus eforturi pentru a reînvia multe din vechile tradiții: festivalul tradițional de covoare de la Gaidarji, festivalul portului popular, curse de cai de Sfântul Gheorghe, festivalul vinului etc.

„Am reușit să reînviem multe tradiții în Găgăuzia și acesta a dat un impuls pentru dezvoltarea industriei turismului.

În general, consider că Moldova are nevoie de un amplu program de stat, menit să păstreze și să promoveze tradițiile strămoșești. În prezent, se fac multe lucruri frumoase legate de tradiții, dar ele nu se regăsesc într-un program național. Dacă ar exista un asemenea program, am avea o viziune mult mai clară unde suntem la moment, unde trebuie să ajungem și ce trebuie de făcut pentru aceasta”, a mai spus ea într-un interviu pentru omniapres.md.

Share