Irina Vlah a vizitat gimnaziul din satul Tomai, Găgăuzia

Irina Vlah a vizitat gimnaziul din satul Tomai, Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat gimnaziul din satul Tomai, unde a luat parte la o lecție deschisă cu prilejul aniversării a 27 de ani de la formarea autonomiei, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

În cadrul evenimentului, liceenii au realizat producții teatrale dedicate tradițiilor, obiceiurilor și principalelor etape istorice ale poporului găgăuz. Ulterior, într-un cadru informal, elevii și-au exprimat opinia cum ar trebui să fie Găgăuzia în viitor și și-au împărtășit planurile personale după terminarea ciclului gimnazial.

Bașcanul autonomiei a solicitat studenților să abordeze procesul educațional cu deplină responsabilitate și i-a îndemnat să-și stabilească obiective pe termen lung.

„Autoritățile din Găgăuzia implementează programe care îi ajută pe tinerii noștri să obțină specialități solicitate și să-și găsească un loc de muncă în Găgăuzia. În plus, deja a început construcția Colegiului Industrial în Comrat, în care se va pune accentul pe aceasta. Sarcina Dumneavoastră este să profitați de aceste oportunități excelente, care nu sunt disponibile în nicio altă regiune a țării”, a menționat Irina Vlah.

Bașcanul autonomiei a exprimat, de asemenea, recunoștință cadrelor didactice și studenților gimnaziului pentru interesul sincer și atitudinea atentă față de patrimoniul istoric și cultural al poporului găgăuz.

În perioada 8-23 decembrie are loc o săptămână de activități extracurriculare dedicate aniversării a 27 de ani de la adoptarea Legii „Cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia”. 24 de instituții de învățământ concurează pentru trei premii.

2

3

4

5

074A2378

074A2461

074A2613

Share