Ion Terguță a depus un demers în adresa Premierului. Ce solicită

Ion Terguță a depus un demers în adresa Premierului. Ce solicită

Candidatul Blocului electoral „ACUM” în circumscripția nr. 17, Nisporeni la alegerile parlamentare, Ion Terguță, a depus, în această dimineață, la Guvernul RM, un demers pe numele Premierului Pavel Filip, informează OFICIAL.

Ion Terguță a declarat că, prin acest demers, îi solicită, în calitate de concurent electoral, o sumă de 1 700 mii lei pentru iluminat public, pentru reparația grădiniței și a unei școli din satul Călimănești din raionul  Nisporeni.

„Facem acest demers din numele cetățenilor, pentru că un alt candidat – pe  nume Vladimir Plahotniuc, care nu are nici o funcție în stat, a promis exact aceeași sumă și exact pentru aceleași lucrări într-un alt sat din raionul Nisporeni. Deoarece acești bani sunt publici, considerăm că este corect, egal și, dacă vreți, rațional, ca de aceste fonduri din bugetul de stat al RM să beneficieze toți cetățenii țării. De ce azi? Pentru că astăzi este ședință de Guvern și cerem Premierului să discute în regim de urgență și să demonstreze că nu este Guvernul doar al PDM, ci al întregii țări. Și nu face campanie electorală pentru un candidat anume, ci este o instituție absolut egală și imparțială pentru toți cetățenii RM”, a precizat Terguță, în fața Guvernului.

Doina Secrieru

Share