Ion Sula: PAS recurge la șantaj și presiuni asupra aleșilor locali ai formațiunii

Ion Sula: PAS recurge la șantaj și presiuni asupra aleșilor locali ai formațiunii

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, acuză guvernarea PAS de faptul că recurge la șantaj și presiuni asupra aleșilor locali ai formațiunii, pentru a-i determina să treacă de partea puterii. El lansat și un apel public către colegii săi din localități și i-a îndemnat să nu se lase intimidați și să semnaleze public aceste abuzuri, informează OFICIAL. 

Liderul PSDE a accentuat că, acest lucru se întâmplă și în cazul altor forțe de opoziție, însă până acum, instituțiile statului, care au menirea să monitorizeze respectarea legii, nu au luat nicio atitudine.

Mai mult, el le-a atras atenția celor care cer de fiecare dată probe, care să demonstreze aceste abuzuri, că partidele nu au nici posibilitatea și nici dreptul să desfășoare acțiuni de filaj sau să aplice măsuri operative, ci doar să sesizeze organele competente asupra existenței problemei. Potrivit lui, dacă procurorii ar dori să depisteze astfel de ilegalități, ar găsi imediat confirmarea.

În acest context, președintele PSDE și-a îndemnat colegii din teritoriu să nu se lase intimidați, să nu cedeze șantajului și să nu se teamă să vorbească despre aceste abuzuri, deoarece el, în calitate de lider de partid cu o largă reprezentare la nivel local, dar și colegii săi vor avea grijă să-i apere.

În altă ordine de idei, Ion Sula a menționat că ilegalitățile la care recurg reprezentanții partidului de guvernământ nu garantează în niciun fel succesul la alegerile locale, dimpotrivă, îi unește pe toți împotriva lor, ceea ce ar putea provoca o situație neobișnuită în politică – când un partid care deține majoritatea în Parlament și are în subordine toate instituțiile statului, să rămână în opoziție la nivelul administrației publice locale.

Share